Pijet kanggo Penghentian Rokok: Apa Bisa?

Ing taun 2022, paling ora 83% wong Amerika percaya yen pijet kudu dianggep minangka perawatan kesehatan. Iki amarga pijet ora mung minangka sarana kanggo ngendhokke otot sing lara - uga entuk akeh keuntungan sing nggumunake, kayata ngatur nyeri saraf sciatic. Kaya sing wis kita tindakake sadurunge rembugan ing Pijet Gun Kanggo Sciatica, terapi pijet bisa nyebabake nyuda nyeri punggung sing disebabake dening sindrom piriformis.

Manfaat pijet liyane sing nggumunake yaiku bantuan kanggo mandheg ngrokok. Riset ing awal 1999 wis nuduhake yen ngidam ngrokok bisa dikurangi kanthi pijet dhewe. Bukti awal iki nuduhake yen terapi pijet bisa migunani kanggo nyuda panggunaan rokok. Penasaran? Ayo dideleng kanthi cetha ing ngisor iki.

Keuntungan psikologis lan fisik


Pijet dirancang kanggo target titik tekanan tartamtu sing bisa ngilangi stres pikiran lan awak. Iki bisa dadi titik plexus solar, sing digandhengake karo kontrol stres langsung, utawa titik kelenjar adrenal, sing ana gandhengane karo stres jangka panjang.

Nargetake titik tartamtu uga minangka basis kanggo refleksologi sikil, jinis pijet lan obat tradisional Cina. Ing kene, titik refleks ing sikil disambungake menyang saben bagean awak, lan stimulasi pijet bisa ngaktifake homeostasis lan nyebabake efek terapeutik.

Peneliti ing Thailand ngukur penurunan tingkat pantangan sing terus-terusan (CAR) ing 240 perokok sawise nyedhiyakake refleksologi sikil, utamane kanggo perokok kanthi tingkat katergantungan nikotin sing luwih murah. Asil iki uga ditiru ing Kanada, ing endi refleksologi dicethakaké kanggo nyuda pikiran lan ningkatake istirahat ing awak. Refleksologi sacara signifikan nyuda rasa irritability lan kuatir sing ana gandhengane karo mundur nikotin.

Chicago Chiropractic & Sports Injury Centers uga nemokake yen pijet bisa ningkatake sirkulasi getih ing awak. Iki nambah sistem kekebalan awak, mbantu nyingkirake bahan kimia saka rokok saka awak, lan nyuda reseptor nikotin ing otak.

Iki minangka bukti yen pijet ing saindenging jagad minangka cara universal kanggo nambani pikiran lan awak, lan bisa mbantu proses mandhek kanggo perokok.

Apa pijet cukup?


Pijet kabukten bisa nyuda ngidam nikotin kanthi nyuda stres ing pikiran lan awak. Efek kasebut ora langsung, nanging yen digabungake karo pendekatan adhedhasar bukti kanggo mandheg ngrokok kayata NRT, bisa luwih gampang supaya ora ngandelake rokok.

NRTs bank ing moderat intake nikotin perokok, nanging wangun beda uga bisa nuduhke macem-macem keuntungan. A kirim blog dening Prilla nyathet yen kantong nikotin efektif kaya produk tanpa asap liyane nalika nyedhiyakake otak karo nikotin kanggo nyuda rasa ngidam. Nanging, ora kaya snus lan snuff, kantong nikotin ora ngemot tembakau utawa racun sing mbebayani kayata tar utawa aseton sing ngiringi udud.

Saliyane NRT, Springer nyathet strategi farmakologis liyane sing kasedhiya kanggo mandheg ngrokok kayata varenicline, cytisine, lan bupropion. Saben obat kasebut uga nduweni ciri khas. NRT dianggo kanthi ngrangsang reseptor nikotin lan kanthi mangkono nyuda ngidam, dene obat-obatan liyane ngarahake reseptor kasebut kanggo ngalangi "buzz" tanpa ngonsumsi nikotin.

Bupropion kacathet nduweni tingkat sukses ngendheg udud kurang saka 50%. Ing tangan liyane, tingkat mandhek ngrokok sing sukses saka refleksologi sikil - perawatan sing luwih murah - meh 50%. Iki tegese pendekatan multimodal pijet, NRT utawa obat-obatan, lan malah konseling bisa dadi cara sing paling apik kanggo nggayuh mandheg ngrokok.

Kepiye cara miwiti?


Sanajan pijet duweni risiko cilaka sing sithik, Dr Gregory Minnis maringi pitutur sing resiko sing ana kudu dicedhaki kanthi ati-ati. Pijet watu panas bisa mbukak maneh tatu utawa luka lan wong sing ngalami pendarahan bisa uga pengin ngindhari pijet.

Luwih becik takon dhokter dhisik sadurunge entuk layanan apa wae. Kanthi persiapan sing tepat, pijet bisa ningkatake relaksasi lan dadi bahan utama ing dalan kanggo mandheg ngrokok kanthi apik.