Bisa Pijet Pijet Mbantu Otot Ditarik? Mratelakake panemume ahli

Kita kabeh wis ngalami rasa ora nyaman sing disebabake dening otot sing ditarik ing sawetara titik ing urip kita, apa nalika olahraga utawa nindakake aktivitas saben dinane. Otot sing ditarik ora mung nglarani, nanging uga mbatesi mobilitas nganti sampeyan waras. Pramila saben wong kepengin pulih kanthi cepet. Minangka bedhil pijet sok-sok digunakake kanggo nambani masalah otot related kayata soreness lan spasms, akeh kita wonder yen gun pijet uga migunani kanggo perawatan saka Otot ditarik utawa galur banget? Jawaban kanggo pitakonan iki diterangake ing artikel ing ngisor iki kalebu informasi singkat babagan otot ditarik.

werna : Ireng
bobot : 2.2 lbs
Amplitudo : 16 mm
Nyetel Kacepetan : 8 prasetel
urip baterei : 420 min
Warranty : 18 Wulan
Kepala Lampiran : 6
Simpen $ 200

APA TEGESÉ PULLED MUSCLES ING BASA INGGRIS?

Otot sing ditarik sing uga dikenal minangka galur otot yaiku kondisi nyeri sing kedadeyan nalika otot dadi overstretched utawa luh. Peregangan utawa luh iki bisa disebabake kacilakan, panggunaan otot sing ekstrem, utawa nggunakake otot sing ora cocog. Iki umum banget ing olahraga lan sajrone latihan utawa olahraga sing ekstrem, amarga panggunaan otot ekstrem ing kegiatan kasebut, nanging kadhangkala bisa kedadeyan sajrone aktivitas urip normal kaya ngangkat bobot utawa mlengkung otot kanthi cara sing salah. Sembarang otot ing awak bisa ditarik utawa sobek nanging wilayah sing paling kena pengaruh yaiku punggung, gulu, pundhak, lan hamstring. Galur otot ora nyenengake lan bisa mbatesi mobilisasi wilayah sing kena. Galur entheng nganti moderat bisa pulih dhewe utawa nggunakake sawetara perawatan dhasar, dene galur sing abot mbutuhake perawatan medis.

APA TEGESÉ OTOT TARIK?

 Ketegangan otot bisa kedadeyan yen,

  • Otot ora cukup fleksibel 
  • Otot ora cukup anget sadurunge nindakake kegiatan fisik
  • Kelelahan lan overexertion saka otot
  • Kadhangkala, galur otot bisa kedadeyan kanthi mlaku

Yen luh otot kedadeyan kanthi tiba-tiba tanpa dielingake, diarani ketegangan otot akut. Biasane disebabake dening ciloko, trauma, utawa kacilakan. Galur otot kronis biasane kedadeyan saka gerakan sing bola-bali kaya olahraga utawa nindakake postur sing ora apik kanggo wektu sing suwe.

APA TEGESÉ OTOMATIS ING BASA INGGRIS?

Galur otot utawa otot sing ditarik bisa nyebabake gejala sing ora nyenengake, kalebu:

  • bruising, abang, utawa dadi gedhe saka otot sing kena pengaruh 
  • kram otot lan nyeri 
  • kekirangan lan kaku saka otot sing kena pengaruh 
  • Kesulitan ing mobilisasi otot sing kena pengaruh 
  • Nyeri sanajan ing kondisi istirahat 

 

Gejala galur otot entheng nganti sedheng biasane ilang sajrone sawetara minggu. Nanging, sasi marasake awakmu bisa uga dibutuhake ing kasus galur abot. 

APA PIJAT Mbantu kanggo Otot ditarik?

Wangsulane ya, pijet kasebut bisa mbiyantu otot sing ditarik amarga bisa nambah sirkulasi getih ing wilayah sing kena pengaruh lan nyepetake proses penyembuhan. Nanging, penting ora ngetrapake kekuwatan langsung menyang wilayah sing kena pengaruh lan mung nyoba ngolah jaringan ing saubengé. Mulane ora kudu ditindakake dhewe, nanging mung dening ahli terapi profesional.

 

Disaranake konsultasi dhisik karo dhokter sadurunge nggunakake terapi pijet lan yen dheweke menehi pijet, mula ora perlu kesusu kanggo njupuk bedhil pijet lan miwiti pijet dhewe. Nanging, sampeyan kudu njaluk bantuan saka ahli terapi pijet profesional sing duwe kawruh lan katrampilan sing apik babagan carane pijet kanggo improvisasi pemulihan otot tanpa gawe piala maneh.

 

Apa kita bisa nggunakake bedhil pijet kanggo otot ditarik?

Ora, nggunakake a bedhil pijet kanggo otot ditarik ora dianjurake. Senjata pijet ora diragukan minangka alat sing migunani banget kanggo ngendhokke otot sing lara lan kesel, nanging ana kahanan tartamtu sing ora bisa digunakake lan otot sing ditarik minangka salah sawijining. Aplikasi bedhil pijet utawa jinis gaya langsung ing otot sing tegang ora mung nyebabake nyeri nanging bisa nyebabake karusakan luwih akeh ing otot sing tatu lan ndawakake wektu penyembuhan. Ing skenario sing paling awon, panggunaan pistol pijet bisa nyebabake kalsifikasi lan pendarahan otot sing ditarik. Yen sampeyan pengin nggunakake pijet kanggo galur otot, mung kudu ditindakake dening ahli terapi pijet profesional.